Saker som KONTROLLERAR SKROTBILVÄRDE OCH HUR MYCKET DU KONTRAKTERAR FÖR DIN BIL

Category:

Grundläggande faktorer att tänka på:

1. ÅR / GÖR / MODELL

Den primära faktorn som går in på att definiera priset på en Skrot-bil är den mest elementära: vilken typ av bil är det? Året, märket och modellen på bilen reglerar bilens befintliga marknadsvärde och dess delar. Skrotbilar kan värderas upp till 20 till 40 procent av bilens använda värde.

Året / märket / modellen är också viktigt eftersom bilmaterial kan variera en gränslös affär från år till år. Olika material är nu mer gemensamma, till exempel miljövänlig plast. Som ett resultat kan bilar från övertygade år bestå av mycket mindre stål och aluminium, vilket spelar en rejäl roll för att definiera skrotvärdet på bilen – mer om detta nedan.

2. AKTUELLT PRIS AV SKROTMETAL

Den här aspekten är inte en som de mest konsekventa bilägare skulle tänka på, men den spelar en gigantisk roll för att definiera hur mycket en virvlande bil går. Även bilar som inte är värda att spara kan krokas till metallskrot. Den genomsnittliga bilen innehåller trots allt cirka 2400 pund stål och 300 pund aluminium, och all den metallen kan tillverkas och kastas till nya produkter.

Fångsten är att laddningen av skrot varierar mycket från år till år. Allt baserat på lager och begäran av stål och aluminium. Till exempel, när lager för metall är högt och efterfrågan är låg, kommer priserna också att vara korta. Priserna varierar också för samma motiv som är beroende av den lokala marknaden.

3. FÖRHÅLLANDE AV FORDON

Fordonets sjukdom reglerar vad en köpare är ljust att göra med det. Kommer de att kunna återställa den till fungerande skick och sälja bilen igen? Kommer de att strimla det och sälja reservdelarna? Eller kommer de att göra det till skrot och sälja det?

Om din skrota bilen i Stockholm bara har ett par problem som hindrar den från att köra utan problem kan du be om mer pengar än om det är en omfattande dud, främst om bilmodellens befintliga marknadsvärde är i höjd. Det exakta tillståndet spelar dock fortfarande en roll. Om den totala kostnaden för reparationer för att få det successivt igen kommer att bli mycket hög, så vill inte en köpare betala lika mycket för själva bilen.

Längs jämförbara linjer, om din oönskade bil är ett rostigt fordon som aldrig kommer att köra på vägen igen, måste den tillskrivas för sina delar eller skrot värt, beroende på modellen.

4. KRAV FÖR DELAR

Låt oss säga att du tar en gammal skrotbil som det inte är värt att modernisera. Delarna av bilen är fortfarande värda, för allt från batteri till däck till radio kan tas bort och återvinnas. Marknadskostnaden för dessa delar baseras på hur hög fordran är. Den utvecklade efterfrågan, den sofistikerade värdet.

Om andra personer med liknande bilar regelbundet behöver reparera är efterfrågan stor. Om din junker är en sällsynt bil för vilken delar är svåra att hitta, är begäran hög. Omvänt, om din bils delar inte säljs upprepade gånger är bilen kanske värt mindre. Att räkna ut den allmänna efterfrågan på reservdelar baseras också på flera andra faktorer, räknat på bensinpriser, fasen för genomsnittsbilen och antalet äldre fordon som används.