Viktiga saker att känna igen innan du skrotar din bil

Category:

Viktiga saker att tänka på:

Ut genom det gamla och in genom det nya. Om din bils COE är kulmen kan du tänka på att skrota bilar eller exportera istället för att sälja dem. Att skrota eller exportera din bil kan dock vara en imponerande uppgift. Lyckligtvis har vi samlat en enkel guide till vad du vill veta innan du skrotar din bil.

Planera tidigt

Första och ledande, planera. Du bör helst börja skrotningsförfarandet minst några veckor innan din COE löper ut, eftersom du kommer att utfärda extra kostnader för att dra ditt fordon till skrotgården när det gör det.

Skrot eller export?

Skrot:

Du får hela värdet av papper (totalt PARF + COE-rabatt), på övre delen av vägskattåterbetalningen. Kostnaden för skrotning av din bil beror dock på många faktorer som bilmodell och omfattning, samt det existerande utbudet och efterfrågan. Utöver det kan det vara måttligt oroande eftersom du måste köra din bil till själva skrotgården, och rabatten kommer att hållas kvar av LTA i 3-4 veckor innan den blir fri för dig.

Export:

Å andra sidan kan du få ett bra pris på din bil genom att sprida den, och du måste göra mycket färre själv. Exportören hjälper dig att sälja din bil till utländska återförsäljare, fokusera på fordonets lämplighet.

Detta kan dock också vara farligt på grund av olika utbud och önskemål om bilmodeller i olika länder. Priset som din bil kan göra vid export beror på nyckelfaktorer som efterfrågan, körsjukdom och modellgodkännande. Dessutom kommer ett 1-2-antagande från pappersvärdet att upprätthållas, vilket fungerar som ett intresse för återförsäljarna.

Avfallshanteringsplatser:

Du kan handplocka för att omfatta en säljare för att exportera / skrota din bil åt dig, eller så kan du välja att skrota din bil själv. Båda har sin auktoritet och rip-offs. Som nämnts tidigare, om du väljer att engagera dig med en återförsäljare, kommer de att hantera allt efter att du har godkänt deras noterade pris och du får dina pengar direkt.

Avregistrering

Om du har bestämt dig för att skrota bilen vill du avregistrera ditt fordon. Att avregistrera ditt fordon innebär att du lämnar din bilinnehav och överlåter det till ditt bilförvaringscenter. Underlåtenhet att kasta ditt fordon eller köra det efter avregistrering kan ge dig en brunn, kvarhållande eller båda. Innan du avregistrerar din bil måste du rensa eventuella obetalda billån och vägskatter!

Avbryta din försäkring

Som med återbetalning av dina billån och vägskatter, var noga med att säga upp din försäkring innan du fortsätter att skrota din bil. Om du gör det kommer det att stoppa komplikationer i ditt skrotnings- / exportförfarande som att vara spännande periodiska betalningar.

Ansöker om inkapsling för PARF- och COE-rabatt

Ditt följande steg är att ansöka om inkapsling för din PARF (Preferential Additional Registration Fee) och COE-rabatt. Dessa rabatter betalar dig för resten av tiden tills din bils COE löper ut om ditt fordon har rätt. PARF-rabatter är endast kvalificerade för bilar som inte är äldre än 10 år, medan COE-återbetalning gäller alla fordon med långvarig COE.

Redo att skrota?

Att skrota eller exportera din bil är ett enormt beslut. Att hålla sig välbevandrad med dessa viktiga tips innan du gör det hjälper dig inte bara att få den bästa affären, och garanterar en så krånglig övning som möjligt.